Irma Bergmans van de Verbindingsfirma

Irma en ik hebben elkaar ontmoet, toen we allebei als intern begeleidster werkzaam waren op een basisschool in Hillegersberg-Schiebroek. Onze passie voor emoties, gedrag, ontwikkeling en communicatie bracht ons samen in het project 'IJzer smeed je als het koud is' en daar zijn we beiden enorm dankbaar voor!

Sinds 2018 werken we dan ook meerdere dagen per week met heel veel plezier samen. Vanuit plezier en verbinding ontstaan er steeds weer nieuwe ideeën en plannen, met name gebaseerd op het gedachtegoed van Verbindende Communicatie en Systemisch Kijken. Op de site van Irma vind je heel veel bijpassend oefenmateriaal en gratis downloads.

Samenwerking Irma Bergmans en Danny Bras

Désirée Farro-Joosen van GroepsGeluk

Net voor de lockdown in 2020 volgde ik de training GroepsGeluk, systemisch werken in de klas bij Désirée. Dít was voor mij het ontbrekende stuk kennis, dat ik al die jaren als leerkracht en intern begeleidster wel ervaren had, maar niet kon begrijpen. Nu wel!

Ondanks de scholensluiting ging ik volop aan de slag om mij deze manier van werken eigen te maken. Twee jaar lang werkte ik als lid van het team van GroepsGeluk. Inmiddels ben ik geen onderdeel meer van het team, maar is er een mooie samenwerking ontstaan vanuit de gezamenlijke missie om het systemische gedachtegoed op zoveel mogelijk scholen te verspreiden. Op de site van GroepsGeluk vind je alle informatie om ervaren trainers in te huren voor je klas of team, of als onderwijsprofessional zelf deze training te gaan volgen!

GroepsGeluk systemisch werken in de klas

Janneke van Olphen van enVie Gevoeligheid Grootbrengen

Vanaf 2015 gaf ik workshops SOS kinderen en emoties. Hier ontmoette ik veel ouders die zeiden, ik begrijp wat je zegt, maar bij mijn kind werkt het écht anders. Zo kwam ik op het pad van Janneke, met al haar kennis en expertise over hooggevoelige kinderen met een sterke wil, die toen nog alleen met ouders werkte.

Mede op mijn aandringen dat ze deze kennis toch écht ook met professionals moest gaan delen, heeft Janneke samen met Arienne Klijn de training ontwikkeld voor Hooggevoelig & Sterke Wil specialisten. Arienne is de grondlegger van 'de innerlijke familie'. Uiteraard was ik één van de eerste deelnemers aan deze training en begeleid ik sinds 2018 met veel plezier ouders van hooggevoelige kinderen met een sterke wil.

Inmiddels zijn er op dit gebied heel veel collega's te vinden door heel Nederland en België.

Hooggevoelig Sterke wil Specialisten