Bekijk deze afbeelding van Mijn missie op Danny Bras coaching & training Mijn missie

Geplaatst op 15 januari 2024

De basis
Vandaag precies 76 jaar geleden werd de basis gelegd voor mijn leven. Op die dag wordt mijn moeder geboren, ergens in Rotterdam-Zuid. De tekst op haar geboortekaartje begint met ‘Nog verdrietig om het overlijden van onze man en vader…’ Tijdens de zwangerschap was mijn opa namelijk plotseling overleden. Je begrijpt wat voor impact dit gehad moet hebben op dit gezin. En ook op mijn moeder, die dit als baby’tje in de baarmoeder allemaal meevoelde.

Levensmotto
’t Komt goed’ was de tekst die we drieënhalf jaar geleden op de rouwkaart van mijn moeder schreven. Dat was tot het einde haar levensmotto en waarschijnlijk ook de taak die ze zichzelf (uiteraard onbewust) als kind had meegegeven; vooral niemand tot last zijn en zorgen voor iedereen.

Hoe het begon
Mijn ouders ontmoetten elkaar ergens op de camping. Eind 1970 werd mijn broer geboren en ruim 8 jaar later kwam ik. Op mijn moeders verjaardag, precies 31 jaar na haar eigen geboorte op een extreem koude winterdag. Rond koffietijd. Ik was toen al van de gezelligheid😉 Een mooi cadeau vond iedereen. ‘Uit eigen zak betaald’ grapte mijn vader dan altijd.

Van meisje tot moeder

Als klein meisje was ik mij altijd al bewust van andere mensen en hoe het met ze ging. Mijn oog en hart gingen uit naar degene die het moeilijk hadden. Toen ik zelf moeder werd, ontdekte ik hoeveel energie dit mij kostte en wat dit met mijn gezin deed. Ontdekte ik ook hoe belangrijk het is om, juist als moeder, goed voor jezelf te zorgen.

Mijn missie

Mijn werkzaamheden veranderden. In plaats van dat ik voor anderen zorg, help ik anderen dit zelf te doen. Ik leer hen over emoties, behoeften en wat er voor patronen aanwezig zijn in jou en jouw systeem van herkomst. Hoe kloppend dat ik op 15 januari 2015 mijn eigen praktijk startte. De cirkel was rond.
Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn (voor)ouders die mij het leven gaven, welke tot deze missie leidde. Weet jij eigenlijk waar je vandaan komt en wat maakt dat je nu doet wat je doet?