Coaching en training voor onderwijsprofessionals en ouders/opvoeders

Coaching en training voor onderwijsprofessionals en ouders/opvoeders

Loopt het in een team, klas of in de hele school niet lekker? Of is er gedoe, zijn er zorgen in je gezin door het gedrag van een van de kinderen? Wil je het graag anders? In zulke situaties kun je bij mij terecht voor coaching of training. Ik help jou als professional of ouder om anders te kijken naar het gedrag.

Een klas of school, is net als een gezin, een systeem met bepaalde, vaak onbewuste, patronen, dynamieken en behoeften. Dat is wel te voelen, maar soms lastig onder woorden te brengen. Met hulp van kaarten, poppetjes of vloerankers help ik dit letterlijk zichtbaar maken. Bewustwording is de eerste stap naar verandering.

We kijken daarbij heel bewust naar je eigen gedrag en gevoelens. Welke behoeftes zijn daaraan gekoppeld? Wat heb jij nodig om je prettig te voelen? Als je dat helder hebt, krijg je als het ware een afstandsbediening voor jezelf in handen. Je weet wat je kunt doen. Het geeft je de ruimte om ook anders te kijken naar het gedrag van het kind, van de klas of die ingewikkelde collega. Welke behoefte zit daarachter? Wat heeft hij of zij nodig en hoe kun je daar het beste op reageren?

Al mijn aanbod samen noem ik 'Anders kijken naar gedrag', dat gebaseerd is op het gedachtegoed van onder andere Verbindende Communicatie en Systemisch Werken en waarin ik vaak samenwerk met mijn collega trainer/coach Irma Bergmans van De Verbindingsfirma. Scholen kunnen terecht voor training en coaching van leerkrachten, begeleiding van (management)teams en begeleiding van klassen die niet lekker lopen. Erg blij word ik ook van het delen van mijn manier van kijken als gastspreker op bijvoorbeeld een ouderavond. Gezinnen die vastlopen en even niet meer weten hoe verder, kunnen in mijn praktijk in Oudewater terecht.

Wil je meer weten? Lees hieronder meer over mijn aanbod voor onderwijsprofessionals of ouders, of neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact op