Bekijk deze afbeelding van Onderwijs op Danny Bras coaching & training

Onderwijs

Coaching, training en begeleiding

Scholen kunnen bij mij terecht voor coaching en training van leerkrachten, begeleiding van (management)teams en/of begeleiding van klassen. Daarnaast verzorg ik graag presentaties op bijvoorbeeld ouderavonden. Ik werk voornamelijk voor het basisonderwijs, zowel regulier als speciaal onderwijs.

Scholen en leerkrachten schakelen mij in omdat een team niet lekker loopt. Of er is gedoe in de school. Ze zijn veel tijd kwijt aan het praten over zorgleerlingen en gesprekken met ouders. Er moeten steeds brandjes worden geblust tussen collega’s. Of er is bijvoorbeeld behoefte aan een betere manier van communiceren en aan meer verbinding.

We beginnen met een kennismakingsgesprek, in eerste instantie vaak met de schoolleider en IB-er. We onderzoeken of er een wederzijdse klik is en of de vraag aan mij wel het beste antwoord is op het probleem. Daarbij kijk ik vooral naar het systeem waarbinnen het probleem zich voordoet en de verschillende lagen daarbinnen.

Vervolgens maak ik een voorstel op welke manier ik aan de slag wil gaan. Dat kan individuele coaching zijn van een leerkracht of directielid, training op studiedagen, een sessie 'Anders kijken naar gedrag' met het hele team, eerst alleen aan de slag met het managementteam of iets heel anders.

We onderzoeken welke behoeften er wel of niet vervuld zijn. We kijken naar de onderlinge dynamiek en wat er hiervan ook zichtbaar of herkenbaar is in het eigen familiesysteem, de rest van het team, of de klassen. Op deze manier kijken we naar de onderstroom, krijgen we meer zicht én grip op gedrag waardoor er weer beweging kan ontstaan.

Meer weten? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Ik wil hier graag meer over weten!

Danny stemt altijd af met leerkracht, ib'er en ouders. Ze is toegankelijk én kritisch, waardoor we samen scherp blijven om het goede te doen.

Intern begeleidster van een basisschool