Bekijk deze afbeelding van Opvoeding op Danny Bras coaching & training

Opvoeding

Als ouder maak je je zorgen over de ontwikkeling van hun kind, het gedrag of de heftige emoties. Je hebt al van alles geprobeerd. Vaak is er een groot verschil tussen hoe het kind zich thuis gedraagt en hoe het op school gaat. Je hebt adviezen opgevolgd, maar niets helpt. Je weet het zelf ook niet meer.
In zo'n situatie kun je veel bereiken door anders te kijken naar het gedrag van je kind. Daarvoor maak ik onder andere gebruik van verschillende poppetjes en behoeftenkaarten.

Er komen veel ouders van hooggevoelige kinderen met een sterke wil in mijn praktijk. De innerlijke tegenstelling tussen gevoeligheid en een sterke wil uit zich vaak in frustratie en (verbaal) geweld. Wanneer je als ouder vanuit stress op je kind reageert, ben je niet in staat om na te denken en de beste reactie te kiezen. Maar wanneer je als ouder beseft wat je zelf voelt en nodig hebt, en ziet hoe jullie samen een systeem vormen, kun je wel andere reacties inzetten zoals speelsheid en zachtheid. We onderzoeken waar er op gedrag- en communicatieniveau nog winst te behalen valt, waardoor er bij jouzelf als ouder, maar ook bij de rest van het gezin meer rust ontstaat.

"Ik had niet verwacht dat die poppetjes op tafel, binnen twee weken voor zo’n verandering zouden zorgen in ons gezin."

Vader van twee tieners na een sessie oudercoaching

Systemisch kijken

Systemisch kijken

Ik werk altijd systemisch; wat wil het kind jullie als ouders met dit gedrag vertellen? Waar in de familiegeschiedenis is er iets naars gebeurt, waar niet meer over gesproken werd, wie of wat werd er buitengesloten? Systemen willen compleet zijn. Met name kinderen werken, uit liefde voor hun ouders, hier heel hard voor en laten daarbij soms lastig gedrag zien. Gedrag wat in eerste instantie vreemd lijkt, maar door een systemische bril gezien vaak heel logisch is; dit kind draagt een last die in de generaties eerder niet te dragen was. Een opvoedopstelling met vloerankers kan in de onderstroom veel in beweging zetten. Als een boodschap gezien en gehoord is, verandert het gedrag vaak heel snel.

Meestal zijn drie of vier sessies voldoende om dit te bereiken. Soms is één afspraak genoeg. Ik werk in principe alleen met de ouders. Je leert een andere taal en een andere manier van kijken, waardoor er vrijwel automatisch ander gedrag ontstaat. Je wordt je bewust van je eigen behoeftes en je leert aan te voelen welke behoeftes je kind heeft. Door mijn ervaring binnen het onderwijs ken ik ook dit systeem, waar een kind dagelijks deel van uitmaakt, heel goed.

Maak een afspraak

Workshop 'Anders kijken naar je gezin'

Ontdek in twee inspirerende ochtenden hoe je anders kunt gaan kijken naar je gezin, op basis van Systemisch Kijken en Verbindende Communicatie.

Krijg zicht op waar jij als ouder vandaan komt, wat de invloed is van jouw familiesysteem, en hoe dit dagelijks doorwerkt in jouw gezin. Zaken waar je blij van wordt en die je graag wilt houden, en zaken waar je minder blij van wordt en die je het liefst anders zou doen.

Leer wat er mogelijk achter gedrag en emoties van jezelf en je gezinsleden zit, wat voor ieder belangrijk is om zich prettig te voelen en hoe je meer en makkelijker met elkaar in verbinding blijft.

Wissel ervaringen uit met andere ouders en leer en ontdek ondertussen hoe en waar het misschien nóg makkelijker kan!

Data: woensdag 22 mei en woensdag 5 juni 2024
Tijd: 9.00u-11.30u
Locatie: Oudewater
Kosten: €125,- per persoon

Meer informatie en aanmelden via dit formulier.

Workshop 'Anders kijken naar je gezin'